YoNa                  een creatief zinnezijn

EXPO 12 SEPTEMBER-23 SEPTEMBER 2020

CONSCIENCE GALERIJ CONSCIENCEPLEIN 20 ANTWERPEN 12.00 u - 19.30 u

(maandag en dinsdag gesloten)

YoNa

is de artiestennaam van Yolanda Nachtegaele, geboren in 1963.

Zij ontwikkelde tijdens haar zoektocht naar “leven, overleven en samenleven” een stelling die zij weergeeft in haar website www.yonabook.com en in haar blog www.yonabook.be.

Een integrale visie op beter leven via zeven thema’s (I.universum, II. Terra, III. Fauna Flora, IV. Homo, V. Societas, VI. Ars en VII. Mors) die zij zowel in woord, beeld als klank uitdrukt.

Tijdens de tentoonstelling van zaterdag 12 tot en met woensdag 23 september zullen stukken uit alle thema’s en alle expressies aan bod komen. Het betreft een eerste kennismaking van de artieste met de toeschouwer, van het publiek met de artieste.

YoNa is geïnspireerd door haar levenservaringen waarbij zij zelf kracht haalde uit de composities van J.S. Bach, F. Chopin, F. Schubert, G. Fauré, Hildegard von Bingen, …de beelden van A. Rodin, de werken van A. Zorn, G. Klimt (de Beethovenfries), A. Kiefer, …de gedichten van E. Verhaeren, H. Claus, J. von Goethe, H. Andreus,… de werken van Hildegard von Bingen, de “Liber Floridus” van Lambert (Saint-Omer)… Ze werkt vooral met mixed media (inkt, houtskool, aquarel, acryl, potlood, olie). Haar dank gaat uit naar haar vader Diederick Nachtegaele en achteroom Hendrik Nachtegaele, Marit Rombouts (tekenen), James Jones (olieverf),j Joey Brown (schrijver),j Frank van Limbergen (piano), Diane Tillemans (piano) bij Walter Vergaelen (harmonie) en Peter Thys (harmonie), Wannes Vanderhoeven (kunstgeschiedenis), professor Mark Van Hoecke en professor F. Ost (rechtstheorie en rechtsfilosofie) die haar introduceerden in de wereld van kunst, verbeelding, verklanking, verwoording en denken.

Er zal uit veiligheidsoverwegingen (corona) geen openingsvernissage plaatsvinden.

Zij zal de galerij openhouden en U graag persoonlijk verder toelichten over haar werk:

- Galerij Conscience, conscienceplein 20, 2000 Antwerpen

               Zaterdag 12 september – woensdag 23 september

- Open woensdag tot en met zondag telkens va 12 uur tot 19.30 uur. (speciaal thema justitie op vrijdag 18 september)

- Gesloten maandag en dinsdag.

- Mondmasker verplicht.

- Ontsmettingsgel bij de ingang aanwezig.

EINDELIJK IS HET ZOVER....

Eindelijk is het zover....na lang voorbereiden en twijffelen gaat YoNa open, worden mijn verfuitspattingen aan de wereld getoond. Het voelt als een geboorte, als een sprong in het onbekende...met een positieve boost.

Het kiezen van de werken, het ophangen, ... wachten en kijken, observeren hoe anderen kijken ..;zo boeiend en spannend en dit allemaal op zo'n gezellige en interessante locatie...het conscienceplein...zo vereerd dat ik hier en nu mag zijn.

En dat allemaal met wat mij zo boeit, de zoektocht vanuit het niets naar iets naar iets in niets...orde en chaos ondergaand en creërend...

Genieten en bijhouden dat gevoel.

Meest recente reacties

10.12 | 20:12

dank je <3

10.12 | 15:22

Kippenvel bij het lezen van je laatste blog.
Zo mooi 🍀

14.08 | 09:54

zinvol filosoferend en handelend, met jezelf en het leven in het reine komend, en met anderen en passant. Het ga je goed , Yona!!

15.06 | 18:29

Yo, wat denk je koffie aan het Paleis of nog beter een Griekse lunch? Misschien ergens begin juli? Als je liever in jouw regio hebt, laat je het maar weten.

Deel deze pagina